פשטידת פולנטה וקישואים טבעונית ב-3 מרכיבים

2019-03-07 16.35.25רק שלושה מרכיבים? בעצמי התפלאתי :)

אז יצא טעים וכל כך פשוט. מרכיבים נוספים אופציונליים בתחתית המתכון.

זמן הכנה: 15 דקות.

מצרכים:

  • 1.25 כוס פולנטה אינסטנט
  • 2 קישואים גדולים
  • 1 כף אבקת מרק

אופן הכנה:

  • לסיר גדול מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, כף אבקת מרק, מוסיפים את הפולנטה, ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה. בוחשים עם מטרפה ידנית למניעת גושים. לאחר כ-5 דקות התערובת סמיכה מאוד, מבעבעת באופן מלכלך. טועמים ומתקנים אם צריך. מסירים מהאש כאשר הסיפור מתחיל להידבק לתחתית. (שזה תוך כמה דקות).
  • במחבת גדולה או סיר רחב, מטגנים פרוסות קישואים. תוך כדי הטיגון מתבלנים במלח, פילפל, כמון, כורכום וקארי. (לא חובה תבלינים אלו, אבל כן חשוב לתבל לטעמכם). תטעמו ותתקנו טעמים.
  • אחרי כמה דקות, כאשר הקישואים השחימו קלות, מסירים מהאש.
  • סידור הפשטידה: מחצית מהפולנטה משטחים על תבנית בינונית. אני שמתי נייר אפייה כדי שהנקיון יהיה קל יותר אחרי.
  • מעל שכבת הפולנטה מסדרים מחצית מפרוסות הקישואים באופן שווה.
  • מעל שכבת הקישואים מפזרים את יתרת הפולנטה, ומכסים את הקישואים לחלוטין.
  • ולבסוף מעל מסדרים יפה את הקישואים שנותרו, ומעט פוחסים אותם לתוך הפולנטה.
  • אופים 30 דקות ב-180 מעלות.

 

מרכיבים אופציונלים נוספים להעשרת המתכון:

  • להוסיף לפולנטה חצי כוס פתיתי שמרי בירה. זה יוסיף טעם גבינתי מטריף.
  • בצל מטוגן בשכבה הפנימית של הקישואים גם מוסיף המון. במקרה הזה, יחס הפולנטה צריך להיות שליש בשכבה התחתונה (הבסיס) ושני שליש בשכבה העליונה שמכסה את הכל.

 

 

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר