גבינה טבעונית בסגנון מוצרלה

השילוב של אגר עם טפיוקה יוצר את המרקם דומה למוצרלה. הטעם מזכיר קצת גבינה מותכת.

בסיס הגבינה:

1 כוס שמנת קשיו לפי מתכון שפרסמתי פה: שמנת קשיו ב– 4 דקות, הכולל שמרי בירה.

1/4 כוס שמן קוקוס.

1/4 כוס קמח טפיוקה.

1 כף מיץ לימון. לא משומר ולא תחליף.

1/4 1 כפית מלח

מערבבים היטב את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר.

מניחים בצד.

מסמיך:

1/4 1 כוס מים. אם השמנת דלילה מדי אז להשתמש ב 3/4 כוס מים.

3 כפות אגר אגר. או 1.5 כפות קאפה קרגינן.

מרתיחים את המים והאגר בסיר רוטב. זה לוקח כ-3 דקות עד שהאגר נמס לגמרי. חשוב שהוא ימס לחלוטין, ואפשר להוציא קצת עם כפית לבדוק אם נשארו פתיתים.

מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את שאר המרכיבים שערבבנו. טורפים נמרצות ללא הפסקה עד שהתערובת מתגבשת, קצת נדבקת לתחתית, ומקבלים "חוטים" כמו של מוצרלה.

מעבירים לכלי קיבול עמיד לחום, בו המוצרלה תתקשה ותקבל את צורתו.

מקררים שעתיים במקרר לפחות.

השראה:

https://www.veganblueberry.com/real-vegan-mozzarella-cheese/

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר