קיש טבעוני מהיר ומושלם

הקיש מורכב מבצק פריך, ירק, ורויאל שמכסה אותו.

הבצק והרויאל לא משתנים, הירק שממלא את הקיש כן. אני מביא מספר אופציות טעימות.

חלק 1 של הבצק:

100 גר' טחינה גולמית

190 גר' קמח לבן, או כוסמין לבן (לא מלא)

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

1/4 פחית קרם קוקוס

מעבדים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים.

חלק 2 של הבצק:

מוסיפים:

חצי כף חומץ

מערבלים בפולסים ואז מוסיפים לפי הצורך עד שמתגבש 1/4 כוס מים.( לא חייבם את הכל, שלא יצא דביק. התערובת צריכה להתגבש לפירורים גדולים עד כדי גוש מתפורר).

משטחים בתבנית מחוררים במזלג ומקפיאים לעשר דקות.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, למשך 7-10 דק עד שהבצק טיפה מתחיל להאפות.

מוציאים מהתנור להצטנן ובזמן הזה מכינים את המילוי.

המילוי – מגוון אפשרויות לבחירה

בטטה: כוס קוביות בטטה, מבושלות 5 דקות במיקרו עם כף מים.

תרד: תרד חי יש לקצוץ ולבשל 5 דקות. מדליונים קפואים יש להפשיר, לסחוט ולקצוץ.

ברוקולי: כוס קצוץ דק, או כוס וחצי מופרד לפרחים קטנים, מבושלים 5 דק במיקרו עם כף מים.

חצילים: כוס קוביות חציל מטוגן, או חתיכות חציל מהתנור.

פלפלים: כוס רצועות פלפלים מבושלים. אפשר בצבעים.

לכל מילוי מוסיפים בצל גדול קצוץ דק שטיגנתם על אש קטנה עד שהשחים. הסוד הוא בישול איטי על אש קטנה, אחרת הבצל יוצא מר ומשפיע על הטעם של הקיש.

מכינים רויאל:

3/4 פחית קרם קוקוס

2 כפות קונפלור

2 כפות קמח

4 כפות שמרי בירה גדושות

קצת אגוז מוסקט

כפית אבקת אפיה

מלח ופלפל.

גרידה מחצי לימון.

טורפים ומתקנים טעמים.

הכנת הקיש

מסדרים את המילוי בתבנית על הבצק באופן אוורירי. לא דוחסים או מהדקים את הירק לתחתית. אנו רוצים שהרויאל יכנס לכל הפינות.

מפזרים מעל בצל מטוגן.

מוזגים את הרויאל בצורה שווה מעל הכל.

מפזרים שקדים פרוסים לקישוט. אפשר להחליף באגוזים או בוטנים קצוצים.

אופים ב-160 מעלות 30 דקות או עד שהמלית יציבה והבצק מתחיל להתקשות ולהשחים.

השראה למתכון קיבלתי כאן.

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר