שמנת קשיו ב- 4 דקות

זמן הכנה: 4 דקות.

כאשר הקשיו נטחן לנוזל נוצר קסם. הוא מזכיר במרקם שמנת לבישול, ואכן מתקשה בבישול והוא נפלא כתחליף לשמנת וגבינות בפשטידות, עוגות, רטבים ועוד.

מצרכים:
1 כוס קשיו (לא קלוי)
1 כף שמרי בירה
1/4 כפית מלח
1 כוס מים

 

אופן הכנה:
משרים את הקשיו במשך 6 שעות. ולאחר מכן מסננים ושוטפים היטב.

1
מעבירים לבלנדר: את הקשיו המסונן, שמרי בירה, מלח וכוס מים, וטוחנים בעוצמה מירבית 3 דקות, או עד אשר מתקבל נוזל חלק ביותר.

4

בסיס זה אינו מתובל, ושמרי הבירה מחזקים בו טעם גבינתי. בהתאם למתכון, ניתן להוסיף תבלינים מתאימים.

הערה: כדי להגיע למרקם חלק יש צורך בבלנדר חזק של 500 וואט או יותר. בעבר ניסיתי גם לטחון את הקשיו במעבד מזון, אך הוא לא היה מספיק חזק ונותרו גרגירים שהיו מורגשים בחלק מהמנות.

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר