השילוב של בננה ושוקולד תמיד היה מהחביבים עלי. קל למצוא אותי משלב אכילת בננה עם כפית שוקולד למריחה במקביל.
את המתכון הבסיסי מצאתי פה, ועם הזמן שיפרתי וטיבענתי אותו.
מצרכים:
- 2 בננות בשלות, רכות, אפילו "שחורות". העיקר שיהיה קל למעוך אותן במזלג.
- 1/2 כוס סוכר קנים
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 3/4 כוס חלב שקדים\סויה\אורז
- 1 כף אבקת תחליף ביצה. רק האבקה ללא הכנת הביצה.
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או פקאנים או אגוזי מלך מעורבבים עם כפית קמח.
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- מכניסים למעבד מזון את כל החומרים פרט לבננות ולשוקולד צ'יפס. מעבדים לקבלת מרקם אחיד. אם סמיך מדי אפשר להוסיף 1/4 כוס חלב שקדים.
- בקערה מועכים את הבננות לחלוטין עם מזלג.
- מוסיפים את הבלילה ואת השוקולד צ'יפס, ומערבבים היטב עם כף.
- מעבירים לתבנית אינגליש מאורכת, ואופים 40 דקות או עד להשחמה. תמיד לבדוק עם קיסם שהעוגה נאפתה מבפנים, והקיסם יוצא עם פירורים. אם הוא יוצא עם בלילה רטובה – יש להמשיך לאפות בחום נמוך. שימו לב לא להתבלבל אם הקיסם יוצא לח בגלל בננה. זה קרה לי והשארתי את העוגה לאפיה מיותרת.
- מצננים, ולפני הגשה בוזקים מעט אבקת סוכר לקישוט.
כתיבת תגובה