עוגת בננות ושוקולד טבעונית וחלומית

השילוב של בננה ושוקולד תמיד היה מהחביבים עלי. קל למצוא אותי משלב אכילת בננה עם כפית שוקולד למריחה במקביל.

את המתכון הבסיסי מצאתי פה, ועם הזמן שיפרתי וטיבענתי אותו.

מצרכים:

  • 2 בננות בשלות, רכות, אפילו "שחורות". העיקר שיהיה קל למעוך אותן במזלג.
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 3/4 כוס חלב שקדים\סויה\אורז
  • 1 כף אבקת תחליף ביצה. רק האבקה ללא הכנת הביצה.
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או פקאנים או אגוזי מלך מעורבבים עם כפית קמח.
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים פרט לבננות ולשוקולד צ'יפס. מעבדים לקבלת מרקם אחיד. אם סמיך מדי אפשר להוסיף 1/4 כוס חלב שקדים.
  3. בקערה מועכים את הבננות לחלוטין עם מזלג.
  4. מוסיפים את הבלילה ואת השוקולד צ'יפס, ומערבבים היטב עם כף.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש מאורכת, ואופים 40 דקות או עד להשחמה. תמיד לבדוק עם קיסם שהעוגה נאפתה מבפנים, והקיסם יוצא עם פירורים. אם הוא יוצא עם בלילה רטובה – יש להמשיך לאפות בחום נמוך. שימו לב לא להתבלבל אם הקיסם יוצא לח בגלל בננה. זה קרה לי והשארתי את העוגה לאפיה מיותרת.
  6. מצננים, ולפני הגשה בוזקים מעט אבקת סוכר לקישוט.

 

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר