תחליף ביצה

היתרונות של התחליף הזה הן שמירת ניטרליות של טעמים, וכמות שנשארת במקרר לאורך זמן רב ולא מתקלקלת.

למעשה מדובר בתערובת אבקות, שעובדות מעולה בעיקר באפית עוגות ופשטידות. זה לא משהו שעושים איתו חביתה למשל.

את המתכון המקורי מצאתי באתר משהו דוב, וגם ב goodbaker.

המצרכים:

  • 1 כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפית קסנטן גאם

אופן ההכנה:

לצנצנת זכוכית אטומה וגדולה בוזקים את כל החומרים. סוגרים עם מכסה – היטב, ואז מנערים ומשקשקים כמו ברמן שמכין קוקטייל. ככה מנערים ומשקשקים כמה דקות טובות לאיחוד כל האבקות בצורה הומוגנית.

לא פותחים את הצנצנת מיד כי תקבלו עננת אבקה שתתפזר לכל עבר. ניסיתי. שומרים במקרר.

להכנת תחליף ביצה אחת:

מערבבים 1 כף אבקה, עם ארבע כפות מים וכף שמן. מערבבים היטב לקבלת משחה אחידה.

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר