קציצות עדשים וטופו אפויות – פצצת חלבון

2017-09-03 18.56.37הקציצות מבוססות על המתכון המוצלח של רותי וינוגרד חברתי היקרה :)

הטופו הוסיף לקציצות רכות, וניטרל את היבשושיות המאפיינת קציצות עדשים. ללא גלוטן, ועשוי בעיקר מחלבון.

 

מצרכים:

4 קישואים שטופים ולא קלופים
1 כוס עדשים כתומות מושרות שעתיים
1 בצל גדול קצוץ
חצי סלק אדום קלוף
חבילת טופו קשה אורגני
חופן עגבניות שרי

מלח
פילפל שחור
זרעי כוסברה טחונים
קארי
הל
כמון

הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הבצל דק מאוד ומטגנים עד הזהבה.
במקביל – בעזרת מעבד מזון: חותכים את הקישואים לגפרורים דקים (עובי הכי דק), ומוסיף לבצל לאחר שהזהיב, ומטגנים עד לריכוך.
מסננים את העדשים , טוחנים אותם במעבד מזון 2 דקות, מוסיפים עגבניות וממשיכים לטחון, מוסיפים את הסלק וממשיכים לטחון עד לקבלת מחית ורודה אחידה ככל האפשר.
קוצצים את הטופו לקוביות קטנטנות, כמו שקוצצים סלט ערבי דק-דק. אבל לא להפוך לפירורים. שישארו קוביות קטנות.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, עם התבלינים, טועמים ומתקנים טעמים. התערובות צריכה להיות עזת טעמים משום שחלק מהטעם נעלם באפיה.
פורשים נייר אפיה על מגש, משמנים אותו עם תרסיס, ובעזרת כף יוצרים שורות של קציצות אחידות. השאירו מרחק של סנטימטר לפחות בין הקציצות היות והן מעט מתרחבות באפיה.
מתיזים קצת שמן זית מעל הקציצות כדי שיצלו גם מלמעלה.
אופים במשך 20 דקות עד להשחמה יפה.

הקציצות הולכות ממש טוב עם מטבלים, כגון סלסת עגבניות, פסטו, ממרח קישואים, זיתים וכדומה, שמוסיפים רטיבות לכל העסק ומשדרגים קולינרית את המנה.

2017-09-03 18.56.07

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר