התחתיות הרשימו את כל האורחים, ואחרי זה כולם שיבחו. תענוג, וכמה קל!
מצרכים:
- כ-20 תחתיות ארטישוקים. אפשר שקית קפואה או פחיות במליחות עדינה.
- 2 בטטות בינוניות
- 2 בצלים
- 1 כוס שמנת קשיו.
- תבלינים. אני השתמשתי במלח, כמון, הל, כוסברה מיובשת טחונה.
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות ומבשלים עד ריכוך בתנור חם או במיקרוגל. לא הייתי ממליץ לבשל במים כדי למנוע קרם נוזלי.
- במקביל קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
- כאשר הבטטות רכות מעבירים לקערה, ומועכים למחית כמו פירה ללא גושים.
- מוסיפים חצי כוס שמנת קשיו, בצל מטוגן ותבלינים, ומערבבית היטב עד איחוד חומרים יפה.
- פורסים נייר אפיה על תבנית, ומסדרים את תחתיות הארטישוקים.
- בעזרת מרית או כף, ממלאים את התחתיות אחת אחרי השניה, בכמות שתבלוט מעט מעל הארטישוק.
- מוסיפים חצי כפית מלח לחצי כוס שמנת קשיו שנותרה ומערבבים היטב. השמנת צריכה להיות מלוחה. המליחות דוהה באפיה.
- מעבירים לשקית זילוף, או כמוני מכניסים לשקית אוכל וקוצצים שפיץ. מייצרים עיטורים יפים מעל כל ארטישוק. אפשר לפזר מעל קצח, או שומשום וכו'.
- מעבירים ל-20 דקות אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
כתיבת תגובה