תחתיות ארטישוק ממולאות בקרם בטטה

2018-03-30 16.28.555התחתיות הרשימו את כל האורחים, ואחרי זה כולם שיבחו. תענוג, וכמה קל!

מצרכים:

  • כ-20 תחתיות ארטישוקים. אפשר שקית קפואה או פחיות במליחות עדינה.
  • 2 בטטות בינוניות
  • 2 בצלים
  • 1 כוס שמנת קשיו.
  • תבלינים. אני השתמשתי במלח, כמון, הל, כוסברה מיובשת טחונה.

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות ומבשלים עד ריכוך בתנור חם או במיקרוגל. לא הייתי ממליץ לבשל במים כדי למנוע קרם נוזלי.
  2. במקביל קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
  3. כאשר הבטטות רכות מעבירים לקערה, ומועכים למחית כמו פירה ללא גושים.
  4. מוסיפים  חצי כוס שמנת קשיו, בצל מטוגן ותבלינים, ומערבבית היטב עד איחוד חומרים יפה.
  5. פורסים נייר אפיה על תבנית,  ומסדרים את תחתיות הארטישוקים.
  6. בעזרת מרית או כף, ממלאים את התחתיות אחת אחרי השניה, בכמות שתבלוט מעט מעל הארטישוק.
  7. מוסיפים חצי כפית מלח לחצי כוס שמנת קשיו שנותרה ומערבבים היטב. השמנת צריכה להיות מלוחה. המליחות דוהה באפיה.
  8. מעבירים לשקית זילוף, או כמוני מכניסים לשקית אוכל וקוצצים שפיץ. מייצרים עיטורים יפים מעל כל ארטישוק. אפשר לפזר מעל קצח, או שומשום וכו'.
  9. מעבירים ל-20 דקות אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

כתיבת תגובה

שם *
אימייל *
אתר